nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pred očmi zgroženih staršev je aligator dečka odvlekel v jezero

Deli na:
Pred očmi zgroženih staršev je aligator dečka odvlekel v jezero

Foto: Getty Images

V ZDA pogrešajo dveletnega dečka, ki ga je med igro ob obali jezera blizu Disneyjevega parka v Orlandu na Floridi v torek napadel aligator in ga odvlekel s seboj. Dečka v jezeru in okolici išče kakih 50 reševalcev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot je na novinarski konferenci pojasnil šerif okrožja Orange Jerry Demings, je bil deček v torek zvečer po krajevnem času skupaj z družino na obali umetnega jezera, ko ga je napadel aligator. Dečkov oče se je pognal v vodo, da bi rešil sina iz aligatorjevih čeljusti, a mu ni uspelo. V vodo je šla tudi dečkova mati, ki pa se živali ni približala. Malčkova družina šteje pet članov in prihaja iz Nebraske.

Dečka išče okoli 50 reševalcev, ki si pomagajo s sonarjem in helikopterjem, iskalna akcija je potekala tudi ponoči. Podnevi po krajevnem času so se akciji pridružili tudi potapljači. Demings je za ameriško televizijsko mrežo CNN priznal, da ni veliko možnosti, da bi dečka našli živega.

Po poročanju lokalnega časnika Orlando Sentinel so nato ujeli in analizirali štiri aligatorje, vendar niso našli otrokovih sledi.

Iz Disneyjevega parka so medtem sporočili, da so zaprli vse plaže v zabaviščnem parku. V jezerih je sicer plavanje prepovedano, kar je jasno označeno z napisi, ljudi pa ne opozarjajo na nevarnost aligatorjev. Aligatorjev je sicer na Floridi dokaj veliko, a redko napadejo ljudi.

Županja okrožja Orange Teresa Jacobs je dejala, da so bili zadnji trije oziroma štirje dnevi "strašanski" za njihovo skupnost. V gejevskem klubu v Orlandu je namreč 29-letni Omar Mateen v nedeljo ubil 49 ljudi, 53 pa jih je ranil.