Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pred hrvaško obalo reševanje pokvarjene jadrnice s 65 ubežniki

Deli na:
Pred hrvaško obalo reševanje pokvarjene jadrnice s 65 ubežniki

Ladja hrvaške obalne straže je v nedeljo zvečer prispela do motorne jadrnice v bližini otoka Mljet, na kateri je 65 oseb iz Somalije, Egipta, Sirije in Afganistana, danes piše na spletni strani hrvaškega obrambnega ministrstva. Z jadrnice, ki je v mednarodnih vodah 47 navtičnih milj južno od Mljeta, so v nedeljo poslali klic na pomoč.

Ladja jim je pripeljala hrano, vodo in zdravila, saj so s 25-metrske jadrnice "Maria Drink" sporočili, da sta dve osebi huje zboleli.

Posadka hrvaške ladje ne more ugotoviti, kdo je poveljnik jadrnice, ker nihče na njej tega ne želi povedati. Na jadrnici niso izobesili nobene uradne zastave, zaradi okvare na motorju pa so v območju hrvaške zaščitene ribolovno-ekološke cone (ERC) že tretji dan.

Glede na to, da je jadrnica v mednarodnih vodah, hrvaške oblasti ne morejo ukrepati brez dovoljenja poveljnika jadrnice. Po neuradnih informacijah je poveljnik jadrnico zapustil, preden so do nje prišle reševalne službe, je danes poročal Jutarnji list.

Kot so še sporočili na obrambnem ministrstvu, so na jadrnici imigranti, ki so se na pot proti Italiji odpravili iz Grčije.

Osebam na jadrnici je v nedeljo prva na pomoč priplula turška ladja, ki je bila v bližini. Jadrnico bodo verjetno danes prepeljali v Dubrovnik, še piše zagrebški časnik.