GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Potnik, ki so ga brutalno vlekli z letala, pri tem huje poškodovan

Deli na:
Potnik, ki so ga brutalno vlekli z letala, pri tem huje poškodovan

Foto: Twitter

Potnik, ki so ga letališki policisti pred dnevi nasilno odstranili z letala ameriške letalske družbe United Airlines, je huje ranjen.

Njegov odvetnik Thomas Demetrio je napovedal, da bo njegov klient David Dao letalsko družbo verjetno tožil.

Kot je povedal odvetnik na novinarski konferenci v Chicagu, je David Dao utrpel resen pretres možganov, ima zlomljen nos, izgubil pa je tudi dva sprednja zoba. Do srede je bil v bolnišnici. Ocenil je, da bi zaradi uporabe prekomerne sile morala odgovarjati tako letalska družba kot tudi mesto Chicago, je dejal po poročanju časnika Chicago Tribune.

Demetrio je od sodišča že zahteval izdajo odloka, s katerim bi od letalske družbe in mesta Chicago zahtevali ohranitev vseh video posnetkov, posnetkov v pilotski kabini ter drugih podatkov o letu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Z odlokom želi tudi pridobiti kartoteke letaliških policistov, ki so Davida Daa zvlekli z letala. V okviru preiskave so letalske oblasti Chicaga za vpletene letališke policiste že odredile prisilni dopust.


Na novinarski konferenci je bila tudi potnikova hčerka Crystal Dao Pepper, ki je govorila v imenu svojega 69-letnega očeta, ki je zdravnik. Poudarila je, da se to, kar se je zgodilo njenemu očetu, ne bi smelo zgoditi nobenemu človeku.

Odvetnik je dodal, da je bila za Daa, ki je v ZDA prišel iz Vietnama leta 1975, to hujša izkušnja kot vietnamska vojna, navaja britanski BBC.

Incident, ki se je zgodil v nedeljo na letalu, ki se je pripravljalo na vzlet z mednarodnega letališča O'Hare, je sprožil mednarodne obsodbe, pozive h kongresni preiskavi ter peticijo z zahtevo po odstopu glavnega izvršnega direktorja letalske družbe Oscarja Munoza, čeprav se je kasneje opravičil Dau, njegovi družini in ostalim potnikom na letalu.

Peticijo je podpisalo več kot 150.000 ljudi, a je Munoz že zavrnil odstop.

Daa so nasilno zvlekli s polnega letala, ker je družba potrebovala sedeže za svoje uslužbence. Posnetek incidenta si je na svetovnem spletu ogledalo več milijonov ljudi. Incident se je zgodil, ko sta se s soprogo preko Chicaga vračala domov v Kentucky s počitnic v Kaliforniji.