pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Poljski orjak bi migrante integriral kar z bejzbol palico

Deli na:
Poljski orjak bi migrante integriral kar z bejzbol palico

Foto: iStock

»Če se nekdo obnaša kot žival, na Poljskem ali v tujini, se bom odzval,« je na svojem Facebook profilu zapisal Mariusz Pudzianowski, petkratni prvak v tekmovanju za najmočnejšega človeka na svetu. Objavil je fotografijo palice za bejzbol in obljubil, da bo dal migrantom hitro in učinkovito integrativno lekcijo.

Po športni upokojitvi je Mariusz Pudzianowski ustanovil prevozniško podjetje, njegovi tovornjaki razvažajo blago po celi Evropi. Vozijo tudi skozi zloglasni Calais, kjer migranti napadajo voznike. Tudi voznike Pudzianowskega so že napadli in ukradli blago, ki so ga vozili. Zato je na Facebook profilu objavil fotografijo, na kateri drži palico na bejzbol ter namignil, kako bo branil svoje tovornjake in blago. Hkrati bo tako dal migrantom lekcijo, da se bodo hitreje integrirali.

Seveda so se na zapisano na profilu, ki je všeč več kot 300.000 ljudem, odzvali levičarji in razni aktivisti, češ da gre za sovražni govor. Pudzianowskega je to tako razjezilo, da jim je zabrusil, kako je lahko obramba lastnine in blaga, ki ga prevaža za druge, sovražno dejanje. Človek se ima pravico braniti, je menil in dodal, da je samo napisal, da se bo skril v prikolico tovornjaka in tam počakal nepovabljene goste. Če ga bodo poskušali okrasti, jim bo posvetil na način, kot se za najmočnejšega človeka na svetu spodobi.

»Vem, migranti in begunci, ki živijo na Poljskem - oni so normalni ljudje, ki se obnašajo kot civilizirani ljudje,« je še zapisal zapisal in dodal: »Ampak če nekdo obnaša kot žival, ali na Poljskem ali v tujini, se bom odzval.«