krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Poljska, država, ki se je uprla Bruslju

Deli na:
Poljska, država, ki se je uprla Bruslju

Pohod skozi Varšavo ob poljskem dnevu neodvisnosti (11. novembru). - Foto: Profimedia

Ker se Varšava upira podrejanju Bruslju, je Evropski parlament izglasoval resolucijo o Poljski in ji očital oddaljevanje od temeljnih evropskih vrednot.

Ewa Kulik-Bielińska je stara 60 let in poklicna parazitka. To pomeni, da jo preživljajo poljski (neto) davkoplačevalci. Je namreč direktorica Fundacije Stefana Batorega, nevladne organizacije, ki jo je ustanovil George Soros. Ker ji je vlada odtegnila dve tretjini proračunskega denarja, se je nekdanja disidentka pridružila kritikam Bruslja, ki Varšavo obtožuje domnevnega odmika od vladavine prava in evropskih vrednot.

Ni edina. Aleksandra Chrzanowska vodi Združenje legalne intervencije (SIP), ki daje pravno pomoč migrantom in prosilcem za azil. »Vlada zavrača sprejem migrantov, zato ne vidi potrebe, da bi financirala dejavnosti, katerih cilj je podpora migrantom in njihova integracija v družbo. Verjetno je to povezano s tem, da ne želijo financirati človekovih pravic,« je potožila na portalu Politico.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o resoluciji proti Poljski; kakšno je ozadje pohoda ob dnevu neodvisnosti, ki je za Bruselj nesprejemljiv in nacističen; kako je zaradi nasprotovanja politiki Bruslja uradna Varšava ves čas pod udarom; o avtokratskem Donaldu Tusku; o sporni večini ustavnega sodišča; zakaj Poljski očitajo, da se oddaljuje od temeljnih evropskih vrednot in pravne države; kako . Poljaki dobro vedo, da jih je v njihovi zgodovini vedno reševalo prav domoljubje.