kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Policija preiskala Sarkozyjev dom

Deli na:
Policija preiskala Sarkozyjev dom

Foto: Reuters

Francoska policija je danes v okviru preiskave o nezakonitem financiranju predvolilne kampanje preiskala stanovanje in pisarno bivšega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil Sarkozyjev odvetnik Thierry Herzog.

Francoska policija preiskuje navedbe, da naj bi osebje Lilliane Bettencourt, dedinje kozmetičnega imperija L'Oreal in najbogatejše Francozinje, kuverte z denarjem izročilo Sarkozyjevim sodelavcev za financiranje njegove predvolilne kampanja leta 2007.

Sarkozyjev odvetnik je ob tem danes sporočil, da je bivši predsednik, ki je doživel poraz na volitvah maja letos, trenutno z družino v Kanadi. Po poročanju francoskega časnika Le Monde pa so preiskali tudi odvetniško pisarno, kjer je bil Sarkozy nekoč družabnik.

Bivši francoski predsednik zavrača kakršnokoli krivdo in je sodnikom tudi izročil svoj dnevnik, da bi ovrgel navedbe prič, da je sodeloval na srečanjih na posestvu Bettencourtove. Minuli mesec se je sicer končala njegova imuniteta pred pregonom.

Priče, čigar pričanje so objavili francoski mediji, so zatrdile, da naj bi bil Sarkozy pred zmago na predsedniških volitvah leta 2007 najmanj dvakrat na posestvu Bettencourtove. Po navedbah Herzoga pa naj bi s pomočjo dnevnika dokazali, da so bila tovrstna srečanja "fizično nemogoča", še navaja AFP.