zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Podpredsednik francoskega parlamenta odstopil zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju

Deli na:
Podpredsednik francoskega parlamenta odstopil zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju

Foto: Arhiv Reporterja

Podpredsednik francoskega parlamenta Denis Baupin je v ponedeljek odstopil zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju, čeprav sam obtožbe odločno zanika. Spolnega nadlegovanja so ga obtožile štiri članice francoske ekološke zelene stranke EELV.

Baupin, nekdanji član EELV, ki je poročen z aktualno ministrico za gradnjo stanovanj Emmanuelle Cosse, namerava ženske tožiti zaradi obrekovanja, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal njegov odvetnik Emmanuel Pierrat.

Očitki so po besedah odvetnika neresnični in neutemeljeni. Kot je pojasnil, je 41-letnemu Baupinu, sicer enemu od šestih podpredsednikov francoskega parlamenta, "spolno nadlegovanje in še bolj spolna agresija povsem tuja".

Baupin je v elektronski pošti, ki jo je poslal predsedniku parlamenta Claudu Bartoloneu, zapisal, da odstopa s položaja, ki ga je zasedal skoraj štiri leta, z namenom, da bo "čim bolje pripravil obrambo".

Gre za nov škandal, povezan s francoskimi politiki, potem ko je leta 2011 zaradi obtožb o spolnem napadu na hotelsko sobarico s položaja odneslo nekdanjega prvega moža Mednarodnega denarnega sklada Dominiqua Strauss-Kahna.

Sicer pa je v zadnji podoben primer vključen francoski finančni minister Michel Sapin, ki je v aprilu objavljeni knjigi obtožen spolnega nadlegovanja novinarke. Sam je obtožbe zavrnil kot "netočne in žaljive".