sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pobegli bruseljski terorist naj bi bil povezan z napadi v Parizu

Deli na:
Pobegli bruseljski terorist naj bi bil povezan z napadi v Parizu

Foto: Getty Images

Terorist, ki je sodeloval v torkovih napadih v Bruslju in mu je uspelo pobegniti, bi lahko bil po poročanju belgijskih medijev povezan s terorističnimi napadi v Parizu novembra lani. Šlo naj bi za 24-letnega Najima Laachraouija, ki je povezan z glavnim osumljencem za pariške napade Salahom Abdeslamom, ki so ga prijeli v petek.

Laachraoui naj bi bil eden od teh napadalcev, ki so z bombami v prtljagi odšli na bruseljsko letališče Zaventem, poročanje belgijske radiotelevizije RTBF povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Dva od napadalcev, ki so ju identificirali kot brata Khalida in Brakima El Bakraouija, sta se razstrelila in ubila več ljudi. Tretji napadalec, ki so ga ujele varnostne kamere, pa je pobegnil in ga še iščejo.

Belgijsko tožilstvo je sicer v ponedeljek Laachraouija označilo za sostorilca v novembrskih pariških terorističnih napadih, ki so terjali 130 življenj.

Laachraoui, ki je bil rojen 18. maja 1991 in je februarja 2013 odpotoval v Sirijo, je pod lažnim imenom Soufiane Kayal najel stanovanje v Auvelaisu v bližini mesta Namur v osrednji Belgiji, kjer so potekale priprave na napad v Parizu 13. novembra. Isto lažno ime je uporabil 9. septembra na meji med Avstrijo in Madžarsko, ko je bil na poti skupaj z Abdeslamom.

V torkovih napadih na letališču Zaventem in na postaji podzemne železnice Maelbeek je bilo po zadnjih podatkih ubitih najmanj 31 ljudi.