nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

Svet

Po Nemčiji policijske racije med levimi skrajneži v zvezi z izgredi ob vrhu G20

Deli na:
Po Nemčiji policijske racije med levimi skrajneži v zvezi z izgredi ob vrhu G20

Foto: Reuters

V osmih nemških zveznih deželah danes potekajo policijske racije med levimi skrajneži v zvezi z izgredi ob robu julijskega vrha skupine G20 v Hamburgu.

Kot je sporočila policija v Hamburgu, so racije, s katerimi želijo pridobiti dodatne dokaze, začeli zgodaj davi. Posebna komisija je pred tem več mesecev pregledovala posnetke izgredov.

Po navedbah policije so danes preiskali "dvomestno število" stanovanj levičarjev, med drugim v Berlinu, Hamburgu, Hessnu, Severnem Porenju-Vestfaliji, Baden-Württembergu, Saški-Anhalt, Porenju-Pfalškem in na Spodnjem Saškem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Racije potekajo pod okriljem 170-članske komisije, ki je bila ustanovljena julija po kaotičnih in nasilnih protestih t.i. Črnega bloka v hamburški četrti Bahrenfeld. Preiskovalci so več mesecev preučevali več tisoč video posnetkov, fotografij in posnetkov nadzornih kamer, ki so nastali v času izgredov.

Policija je ob robu vrha G20 7. julija posredovala proti kakim 200 protestnikom, ki so jih obmetavali s kamenjem in steklenicami. Mediji so preučili tri video posnetke policijskega posredovanja in poročali, da so izgredniki v policiste vrgli tri signalne bakle.

Po navedbah tiskovnega predstavnika policije danes ni bilo racije v levičarskem hamburškem kulturnem centru Rote Flora, ki je bil tarča kritik po izgredih. So pa po poročanju nemškega Deutsche Welle preiskali domovanje levičarja Deniza Ergüna, vodje antiimperialistične skupine, ki je sodelovala v izgredih.