ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pedofilski duhovnik po odsluženi zaporni kazni ponaredil dokumente in spet postal duhovnik

Deli na:
Pedofilski duhovnik po odsluženi zaporni kazni ponaredil dokumente in spet postal duhovnik

Foto: Reuters

Sodišče na Bavarskem je včeraj nekdanjega katoliškega duhovnika obsodilo na osem let in pol zapora zaradi več kot 100 primerov spolnih zlorab otrok. Nekdanji duhovnik je bil sicer v zaporu že od leta 2003 do 2009, prav tako zaradi spolnih zlorab otrok, a je po prestani kazni ponaredil dokumentacijo, tako da se je lahko znova zaposlil kot duhovnik.

Pred prestajanjem nove zaporne kazni se bo moral 53-letnik podvreči še psihiatričnemu zdravljenju, ki bo lahko trajalo tudi več let, odločitev sodišča v mestu Deggendorf povzema nemška tiskovna agencija dpa. Sodnik Thomas Trautwein je sicer izrazil dvom, da bo zdravljenje uspešno.

Zaradi priznanja krivde je možno, da bo obsojeni duhovnik nekoč znova na prostosti; pogoj za njegovo izpustitev bo sicer ocena, da ne predstavlja več grožnje družbi.

Sodišče je nekdanjega duhovnika med drugim spoznalo za krivega resne spolne zlorabe petih dečkov v več kot 100 primerih od 90. let prejšnjega stoletja, poskusa posilstva 18-letnice in posedovanja otroške pornografije.

Nekdanji duhovnik je za zapahi že preživel pet let in pol zaradi spolnih zlorab, izpustili pa so ga leta 2009. Pred tem ga je leta 2008 cerkveno sodišče izločilo iz svojih vrst in mu prepovedalo opravljanje službe duhovnika. A ko je prišel na svobodo je ponaredil dokumente in si priskrbel novo dovoljenje za opravljanje dela duhovnika.