Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Orešković zanikal "laži" o počitnikovanju na Brionih

Deli na:
Orešković zanikal "laži" o počitnikovanju na Brionih

Foto: Getty Images

Hrvaški premier Tihomir Orešković je ob začetku današnje seje vlade zanikal poročanje hrvaških medijev, da bo šel konec julija z družino za dva tedna na Brione. Zatrdil je, da gre za laži Jutarnjega lista, in poudaril, da gre za umazano kampanjo proti njemu pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami.

Orešković je danes dejal, da je pred dvema tednoma prejel informacije o možnih ostrih medijskih napadih, če se bo udeležil kampanje pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami. Kot je povedal, se bo do petka odločil, ali bo za stranko Most neodvisnih list kandidiral na septembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah.

"V Jutarnjem listu vidim, da se je kampanja začela. Vse to so laži. Preden sem to prebral, nisem vedel, da bom dva tedna na počitnicah na Brionih," je izjavil Orešković.

Kot žalostno je ocenil poročanje omenjenega časnika, ki se sklicuje na "dobro obveščene vire", da je že naročil pripravo državne rezidence v vili Jadranka na Brionih za svoje počitnice. Zanikal je tudi navedbe, da bo njegova družina s seboj na Brione vzela tudi tri kuharje in natakarje z vlade.

Zagrebški časnik je sicer v današnjem prispevku spomnil, da je družina odpoklicanega premierja Oreškovića skoraj tri tedne preživela na počitnicah v državni vili na Reki, v katero je ob vikendih zahajal tudi predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle.

Časnik navaja, da od vlade niso dobili pojasnila o bivanju Oreškovića in njegove družine v vili na Reki. So pa v torek zanikali, da bi šla njegova družina na počitnice na Brione na državne stroške. Napovedali so, da bodo javnost pravočasno obvestili o tem, kje bo Orešković preživel avgustovske počitnice, dodaja časnik.