mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Džihadisti se hvalijo s sestrelitvijo ruskega letala

Deli na:
Džihadisti se hvalijo s sestrelitvijo ruskega letala

Foto: arhiv

Džihadistična skupina Hajat Tahrir al Šam je prevzela odgovornost za sobotno sestrelitev ruskega vojaškega letala v provinci Idlib na severozahodu Sirije, v katerem je umrl pilot.

V obstreljevanju sirskih in ruskih sil na območju Idliba je bilo v noči na danes nato ubitih najmanj 15 civilistov.

Džihadistična skupina Hajat Tahrir al Šam, ki nadzira provinco Idlib, je preko svoje propagandnega portala Iba sporočila, da so letalo sestrelili z raketo s prenosnega raketometa. O usodi ruskega pilota niso ničesar sporočili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sirski observatorij za človekove pravice je v soboto sporočil, da so uporniki sestrelili rusko letalo suhoj 25. Pilot se je rešil s padalom, a so ga uporniki poskušali zajeti. V streljanju z ugrabitelji je nato pilot izgubil življenje.


Tudi rusko obrambno ministrstvo je potrdilo sestrelitev letala s prenosnim raketometom ter da je bil pilot, ki se je uspel izstreliti iz letala, nato ubit v spopadu s teroristi.

Observatorij je danes sporočil, da so sirske in ruske sile v odgovor ponoči obstreljevale območje Idliba. Rakete, ki so jih izstrelili z ruskih vojaških ladij v Sredozemskem morju na mesto Han al Subul, so ubile najmanj osem civilistov. Sedem civilistov pa je bilo ubitih v obstreljevanju helikopterja sirske vojske na kraj Masran. Med smrtnimi žrtvami je bilo osem otrok, poroča AFP.

Sirske vladne sile so v minulih tednih ob zračni podpori ruske vojske v Idlibu sprožile obsežno vojaško operacijo. Provinca Idlib je namreč edina, ki je skoraj v celoti še pod nadzorom upornikov.

V preteklosti so uporniške sile sestrelile že več letal sirskega režima, sestrelitve ruskih letal pa so redke, navaja AFP.