Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obisk Angeline Jolie obsedel Hrvate

Deli na:
Obisk Angeline Jolie obsedel Hrvate

Foto: Reuters

V zagrebški Cinestar Areni so v petek premierno na Hrvaškem predvajali film po scenariju in v režiji Angeline Jolie V deželi krvi in medu. Joliejeva je pred projekcijo dejala: "Vem, da se je Hrvaška, tako kot Bosna, borila za svobodo in da vam tega filma ne bo lahko gledati, a upam, da ga boste sprejeli, tako kot ste mene in celotno filmsko ekipo."

"V deželi krvi in medu ni dokumentarni film in nadejam si, da ga bo hrvaško občinstvo gledalo kot takega. Prav tako upam, da bodo gledalci prepoznali nadarjenost filmske ekipe, ki je vneto sodelovala, ne glede na nacionalne in verske razlike," je besede Joliejeve povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Joliejeva je v Zagreb pripotovala z zasebnim letalom, brez partnerja Brada Pitta, ki je ostal v Franciji, da bi popazil na njunih šest otrok. Na rdeči preprogi se je zadržala nekoliko dlje kot običajno. Potrpežljivo je odgovarjala na vprašanja novinarjev in svojim oboževalcem delila avtograme ter se z nekaterimi celo fotografirala. Joliejeva je Cinestar Areno zapustila še pred začetkom projekcije filma.

Poleg Joliejeve so prišli film na pot po hrvaških kinematografih pospremiti še igralci Zana Marjanović, Goran Kostić, Vanesa Glođo, Branko Đurić in Leon Lučev.

Med pomembnimi predstavniki hrvaške kulturne, politične in estradne javnosti so se premiere udeležili hrvaški predsednik Ivo Josipović in aktualna predsednica HDZ Jadranka Kosor, je še poročala Hina.