stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obama po Bruslju obljublja uničenje Islamske države

Deli na:
Obama po Bruslju obljublja uničenje Islamske države

Foto: Getty Images

Ameriški predsednik Barack Obama je po terorističnih napadih v Bruslju, v katerih je bilo v torek ubitih 31 ljudi, obljubil odločen boj proti skrajni skupini Islamska država do njenega bridkega konca.

"Na mojem dnevnem redu ni pomembnejše točke kot to, da jih preganjamo in premagamo," je izjavil Obama v Buenos Airesu na novinarski konferenci z argentinskim predsednikom Mauriciom Macrijem.

Kot je zatrdil, bodo ZDA še naprej agresivno preganjale Islamsko državo. "Nadaljevali bomo pritisk nanje, dokler jih ne bomo pregnali iz njihovih utrdb in dokler ne bodo uničeni," je zagotovil.

Obama je vztrajal, da zračni napadi in navzočnost specialnih enot v Iraku in Siriji delujejo, da pa se ZDA ne bodo vpletle v kontraproduktivna dejanja samo zato, ker je v ZDA "politična sezona".

Zavrnil je predloge kandidata za republikansko predsedniško nominacijo Teda Cruza, da bi morali organi pregona spremljati soseske z muslimanskim prebivalstvom v ZDA. Takšni ukrepi bi odtujili muslimane in vodili v radikalizacijo, je opozoril Obama.

Ameriški državni sekretar John Kerry bo v petek obiskal Bruselj, kjer bo izrekel sožalje ob izgubi življenj v terorističnih napadih in izrazil podporo ZDA v boju proti terorizmu, so sporočili iz State Departmenta.