Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obama napadel Trumpa: Stokaš, še preden je tekme konec?

Deli na:
Obama napadel Trumpa: Stokaš, še preden je tekme konec?

Foto: Getty Images

Ameriški predsednik Barack Obama je republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa pozval, naj neha stokati o volilnih prevarah in prirejeni tekmi v korist demokratke Hillary Clinton.

Trump namreč ugotavlja, da se mu 8. novembra na volitvah ne obeta nič dobrega in ker trdi, da nikoli ne izgublja, se je kot kaže odločil, da bo tekmo vnaprej razglasil za prirejeno.

"Kaj takšnega se v sodobni ameriški politiki še ni zgodilo. Stokaš, še preden je tekme konec? Potem nimaš tistega, kar je potrebno za to delovno mesto," je Trumpu sporočil Obama.

Predsednik ZDA mu je to sporočil kar na včerajšnji skupni novinarski konferenci z italijanskim premierjem Matteom Renzijem. Sicer ni nameraval govoriti o Trumpu, a je z veseljem pograbil novinarsko vprašanje, da je izrazil svoje ogorčenje. Ogorčen je tudi zaradi kongresnih republikancev. "Nobenega dokaza ni za Trumpove trditve, ampak gre le za diskreditacijo volitev," je povedal Obama.

Skrbijo ga tudi Trumpove izjave o Rusiji. Republikanec se je doslej še malce otepal obtožb, da simpatizira z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, v ponedeljek pa je presenetljivo pritisnil na plin. Dejal je, da sta Obama in Clintonova uničila odnose z Rusijo, ki ne more prenašati ne enega in ne drugega.

Rešitev za izboljšanje odnosov z Rusijo in njenim voditeljem Putinom pa naj bi bila izvolitev Trumpa, ki se bi s Putinom srečal takoj po inavguraciji.