zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obama gostil Nobelovce, Boba Dylana pa nikjer

Deli na:
Obama gostil Nobelovce, Boba Dylana pa nikjer

Foto: Getty Images

Ameriški predsednik Barack Obama je v sredo v Beli hiši sprejel letošnje Nobelove nagrajence iz ZD - manjkal je le Bob Dylan.

Srečanja so se udeležili štirje znanstveniki, nagrajenec za literaturo, glasbenik Bob Dylan, pa se ni odzval povabilu na druženje s predsednikom in drugimi Nobelovci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tradicionalnega sprejema v Beli hiši so se udeležili letošnji Nobelovi nagrajenci za ekonomijo Oliver Hart, kemijo Fraser Stoddart ter za fiziko Duncan Haldane in Michael Kosterlitz.

"Boba Dylana danes žal ne bo v Belo hišo," je pred srečanjem sporočil tiskovni predstavnik ameriškega predsednika Josh Earnest. Dodal je, da glasbenik ni pojasnil razlogov za svojo odsotnost.

Ameriški predsednik je sicer velik oboževalec 75-letnega ameriškega kantavtorja.

V pogovoru za ameriško revijo Rolling Stone je Obama obudil spomine na srečanje z glasbenikom v Beli hiši leta 2010. Kot je dejal, se Dylan v nasprotju z drugimi umetniki, ki pridejo v Belo hišo, ni udeležil vaj pred svojim nastopom niti se ni želel fotografirati z njim in njegovo soprogo Michelle. "Prišel je, odigral The Times They Are A-Changin, sestopil z odra, mi dal roko, malce skremžil obraz in odšel. To je bilo vse," je dejal ameriški predsednik in dodal, da je tak odnos od slavnega glasbenika tudi pričakoval.

Bob Dylan, ki je Nobelovo nagrado prejel za nov pesniški izraz znotraj ameriške pesniške tradicije, se ne bo udeležil niti podelitve Nobelove nagrade, ki bo decembra v Stockholmu. Kot razlog je navedel, da ga na slovesnost ne bo zaradi drugih obveznosti.