900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Streljanje na ameriški šoli: mož ubil ženo in ob tem njenega učenca

Deli na:
Streljanje na ameriški šoli: mož ubil ženo in ob tem njenega učenca

Foto: Twitter

Na osnovni šoli v kalifornijskem San Bernardinu je v ponedeljek 53-letni moški ubil svojo ženo, sicer učiteljico, pri tem pa ubil še njenega osemletnega učenca, drugega pa ranil. Strelec se je takoj nato sam ubil.

Na šoli je nemudoma zavladal preplah in oblasti so evakuirale okrog 600 učencev, ki so jih z avtobusi prepeljali na kampus državne univerze Kalifornije v San Bernardinu. Streljanje je pretreslo mesto, v katerem sta decembra 2015 mož in žena v terorističnem napadu ubila 14 in ranila 22 ljudi, kasneje pa so ju ustrelili policisti.

V ponedeljek je šlo za primer družinskega nasilja, ki se je preselilo v šolo. Cedric Anderson je prišel v šolo, vstopil v razred otrok s posebnimi potrebami, kjer je učila njegova prav tako 53-letna soproga Elaine Smith, s katero sta bila poročena le nekaj mesecev.

Takoj je začel streljati in je ob ženi zadel še dva otroka, ki sta stala za njo. Jonathan Martinez, star le osem let je takoj umrl, drugega fanta pa so ranjenega prepeljali v bolnišnico.

Policijska preiskava je nekaj ur kasneje ugotovila, da je šlo za omejen primer nasilja, in otroci so se lahko vrnili v šolo. Anderson je imel zgodovino nasilja v družini, uporabe orožja in zlorabe mamil.