stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Norvežani: »Če želiš službo, boš snela hidžab!«

Deli na:
Norvežani: »Če želiš službo, boš snela hidžab!«

Foto: Getty Images (slika je simbolična)

21-letni ženski so ponudili službo, a le, če med delovnim časom ne bo nosila hidžaba – Užaljena muslimanka zdaj toži, da je izgubila motivacijo za delo in da trpi njeno duševno zdravje

Mladi muslimanki v okrožju Ullern v Oslo je bila ponujena služba pomočnice zdravstvene nege. Dobila bi jo, če bi delo opravljala brez hidžaba. Ker je bila trmasta, službe ni dobila. Zgodbo je po šestih mesecih povedala medijem, poroča norveška izdaja portala Local.

Norvežani imajo oskrbo na domu za nemočne občane zelo dobro organizirano, zato precej ljudi dobi zaposlitev na področju zdravstvene nege. Tako so v Oslu želeli zaposliti muslimanko, ki je nosila hidžab. Toda starejša oseba, ki je potrebovala oskrbo, je na občino sporočila, da ne želi, da jo neguje oseba, ki bi nosila hidžab. To je občinski uslužbenec sporočil 21-letnici, ta je zavrnila, da bi delo opravljala brez hidžaba, svojo zgodbo je po šestih mesecih povedala medijem. Zdaj trdi, da je povsem izgubila motivacijo za delo in da trpi njeno duševno zdravje.

Občina se je takoj posula s pepelom, češ da sicer zadovoljujejo potrebe uporabnikov, a da so tokrat šli predaleč. Zdaj namreč tehtajo, kaj je za njih bolj pomembno: zdravje domačinov ali muslimanska vera tujcev.