bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ni še konec: Berlusconi napovedal vrnitev v politiko

Deli na:
Ni še konec: Berlusconi napovedal vrnitev v politiko

Foto: Reuters

Bivši italijanski premier Silvio Berlusconi, ki so ga zaradi davčne utaje v petek obsodili na zaporno kazen in petletno prepoved opravljanja javnih funkcij, je v pogovoru za svojo televizijsko postajo Canale 5 včeraj napovedal, da se vrača v politiko, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Ta obsodba bo imela posledice. Počutim se obvezanega, da ostanem v politiki in reformiram pravosodje, da se drugim državljanom ne bo zgodilo enako, kot se je meni," je še utemeljil Berlusconi.

Na popoldanski novinarski konferenci je nekdanji predsednik italijanske vlade napovedal, da se bo podal v volilno tekmo za parlamentarne volitve spomladi prihodnje leto, pri tem pa ne namerava uradno nastopiti kot prvi kandidat desnosredinskega tabora. Se pa bo, kot je dejal, še naprej prizadeval za zmago zmernega tabora v Italiji.

Glede petkove razsodbe sodišča je menil, da je žrtev evropske zarote pod nemškim vodstvom, ki ga je novembra 2011 tudi stala premierskega stolčka. 76-letni Berlusconi je Nemčiji ob tem očital egoistično držo. Dodal je, da se je sam zavzemal proti davku na finančne transakcije in fiskalnemu pravilu.

Zavzel se je tudi za spremembe italijanske ustave, s katero bi v Italiji okrepili pristojnosti predsednika vlade. "Brez globokosežne reforme Italije ne bo moč prenoviti," je še dejal.

Berlusconi je sicer predhodno v sredo napovedal, da se odpoveduje svoji šesti kandidaturi za predsednika vlade na parlamentarnih volitvah prihodnje leto.