stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Neverjetno! Črnec, ki je sodeloval pri posilstvu Švedinje, dobil odškodnino

Deli na:
Neverjetno! Črnec, ki je sodeloval pri posilstvu Švedinje, dobil odškodnino

Foto: CNN/PrintScreen

Črnec iz Eritreje, ki je sodeloval pri skupinskem posilstvu Švedinje, dobil 15.000 evrov odškodnine – Prizivno sodišče oprostilo tri Afričane, ker je bil eden od njih pri posilstvu »pasiven«

V noči na soboto, 17. oktobra lani, v kraju Ludvika, severozahodno od Stockholma, se je mlada Švedinja vračala domov in v bližini bankomata na ulici Fredsgatan naletela na tolpo afriških moških, ki so jo prosili za cigarete. Eden izmed črncev ji je sledil, jo dohitel in ji rekel, naj ga poljubi. »Imam fanta,« ga je znašla ženska in ga zavrnila, toda nasilnež jo je prijel in potisnil svoj jezik v njena usta, poroča portal Fria Tider.

Medtem sta prišla še druga dva in ženska je mislila, da jo bosta rešila. A se je zmotila. Afriški prosilci za azil so jo obkolili, ji raztrgali nogavice, dol potegnili hlačke ter jo vaginalno in analno posilili. Posiljevanje je trajalo med 15 in 20 minut, ko je prišel nek Šved. Napadalci so se razbežali, ženska je šla na policijo.

Posiljevalce so hitro našli, okrožno sodišče je vse tri obsodilo na štiri leta zapora. Toda prizivno sodišče jih je oprostilo, ker je ženska izjavila, da je bil eden od moških v času posilstva pasiven. »Prizivno sodišče meni, da ni nikakršnih dokazov, ki bi kazali njegovo vpletenost. Prav tako ni mogoče z gotovostjo trditi, kdo je bil to, čeprav je okrožno sodišče o tem špekuliralo. Sklep je, da ne moremo nikogar obsoditi,« so poročali lokalni mediji.

Eden od črncev je zahteval odškodnino za čas, ko je bil v priporu. Od davkoplačevalcev je dobil slabih 15.000 evrov odškodnine (140.000 švedskih kron), mediji pa poročajo, da gre za tistega 25-letnika, ki je prvi nadlegoval Švedinjo in ji v usta porinil svoj nagnusen jezik.