Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nevarni krokodil v bavarskem jezeru je bil le nedolžen bober

Deli na:
Nevarni krokodil v bavarskem jezeru je bil le nedolžen bober

Foto: Arhiv Reporterja

Pri bavarskem jezeru Klausensee je teden dni vladalo vznemirjenje zaradi krokodila, ki naj bi ga opazili obiskovalci jezera. Nemška policija je dan in noč izvajala iskalne akcije, vendar se je na koncu izkazalo, da je bil domnevni krokodil, ki so ga že poimenovali Klausi, le bober.

"Analiza posnetkov varnostnih kamer na obrežju ni pokazala nobenih sledi krokodila," je dejal predstavnik mesta Schwandorf Lothar Mulzer. S tem se je zaključil primer Klausi.

Po besedah lokalnih oblasti je precej verjetno, da je bila žival, ki sta jo videli dve priči, v resnici bober. Prepoved kopanja v Klausensee so medtem odpravili.

Fantomski krokodil Klausi je mesto vznemirjal več kot teden dni. Obe priči sta dejali, da sta videli približno meter dolgo žival z dolgim repom in kremplji. Ker so oblasti te navedbe vzele resno, so razglasile prepoved kopanja.

Prav tako so izvedli več obsežnih iskalnih akcij, ki so potekale tudi ponoči in pri katerih je sodelovalo do 70 ljudi. Ko akcije niso obrodile sadov, so se mestne oblasti odločile, da bodo obrežje jezera nadzorovale z štirimi varnostnimi kamerami, ki pa tudi niso pomagale najti krokodila.

"Zdaj se bo končno vrnil mir," je dejal Mulzer in dodal, da se lahko obiskovalci ponovno brez skrbi kopajo v jezeru, poroča nemška tiskovna agencija dpa.