Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nesreča v Madridu

Deli na:

Na madridskem letališču Barajas je danes potniško letalo, namenjeno na Kanarske otoke, nenadoma zavilo z vzletne steze in zagorelo. Pri tem je življenje izgubilo najmanj 45 ljudi, 40 pa je ranjenih, so sporočile lokalne oblasti. Po najnovejših podatkih španskih medijev naj bi v nesreči umrlo najmanj 140 od 173 potnikov letala.

Na madridskem letališču Barajas je danes potniško letalo, namenjeno na Kanarske otoke, nenadoma zavilo z vzletne steze in zagorelo. Pri tem je življenje izgubilo najmanj 45 ljudi, 40 pa je ranjenih, so sporočile lokalne oblasti. Po najnovejših podatkih španskih medijev naj bi v nesreči umrlo najmanj 140 od 173 potnikov letala.

Španski letalski prevoznik Spanair, ki let v Las Palmas na Kanarskih otokih upravlja skupaj z nemško Lufthanso, je sporočil, da je bilo na letalu 164 potnikov in devet članov posadke, ko se je ob 14.45 po lokalnem času zgodila nesreča. Kot je danes za TV Slovenija povedal slovenski veleposlanik v Madridu Peter Reberc, je po bilo glede na dejstvo, da let upravlja tudi Lufthansa, na letalu verjetno tudi več tujcev.

Po poročanju španskega časopisa El Mundo, ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP, je število žrtev naraslo že na več kot 140, 27 pa naj bi bilo huje ranjenih. Ameriška tiskovna agencija AP, ki se sklicuje na neimenovanega predstavnika reševalnih služb, navaja, da naj bi nesrečo preživelo le 26 ljudi. Reberc je medtem povedal, da je bilo v bolnišnico prepeljanih 28 ljudi, kar pomeni, da so ostali na letalu.

Španski časnik El Pais, ki se sklicuje na špansko notranje ministrstvo, je pred tem poročal, da je bilo na krovu letala 166 ljudi, izmed katerih jih je v nesreči življenje izgubilo 20, 57 pa je bilo ranjenih. Časopis El Mundo je medtem še zapisal, da bi število smrtnih žrtev lahko naraslo na 100, poroča AFP.

Iz Spanaira so še sporočili, da bodo imena potnikov in posadke objavljena šele, ko bodo o usodah svojcev obveščene njihove družine. Na letališču se je medtem zbralo veliko prijateljev in sorodnikov ljudi na krovu letala. Na podatke čakajo v posebni sobi, da bi bili tako zaščiteni pred okoli 100 novinarji.

Kot so sporočili z letališča, je letalo tipa MD-82 letalskega prevoznika Spanair po neuspešnem poskusu vzleta poskusilo zasilno pristati. Španski mediji medtem poročajo, da je ob vzletu zagorel eden izmed motorjev.

Na letališču Barajas se je s prizorišča nesreče vil gost bel dim, helikopterji in gasilna vozila pa so gasila letalo, ki je končalo na gozdnatem območju na koncu vzletne steze. Predstavnik reševalnih služb v Madridu, ki je želel ostati neimenovan, je za AP povedal, da njihove ekipe odstranjujejo trupla z letala, ob čemer je nesrečo označil za katastrofo.

Španski premier Jose Luis Rodriguez Zapatero je, kot so sporočili iz njegovega urada, zaradi nesreče prekinil počitnice in se odpravil na madridsko letališče.

Po navedbah slovenskega zunanjega ministrstva po dosedanjih podatkih na krovu ponesrečenega letala ni bilo Slovencev. Vsem, ki bi želeli več podatkov o morebitnih udeležencih nesreče, je na voljo tako posebna telefonska številka na MZZ in na slovenskem veleposlaništvu v Madridu kot tudi številka, ki jo je na svoji spletni strani objavil Spanair.