zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemški Jack Razparač? Med zapuščino upokojenca našli razkosano truplo prostitutke

Deli na:
Nemški Jack Razparač? Med zapuščino upokojenca našli razkosano truplo prostitutke

Foto: iStock

V Nemčiji so ponovno odprli preiskave številnih umorov, med drugim tudi nekaterih iz 70. let prejšnjega stoletja, potem ko so med lastnino pokojnega upokojenca našli razkosano truplo prostitutke. S tem primerom so nato povezali vrsto umorov.

Hči pokojnega je po smrti očeta, ki je umrl leta 2014 v starosti 67 let, v njegovi garaži v mestu Schwalbach am Taunus pri Frankfurtu našla truplo. Policija je nato pokojnika povezala s šestimi umori, k temu pa so prišteli še štiri druge primere.

Policija sumi, da je umrli upokojenec v 90. letih prejšnjega stoletja umoril še dve prostitutki v Frankfurtu, prav tako pa ga povezujejo z umoroma dveh žensk v 70. letih v Frankfurtu. Domnevni morilec pa bi bil lahko povezan še z umorom 13-letnega dečka iz Frankfurta leta 1998. Čeprav gre pri tem primeru za dečka, se je morilec tudi nad njim sadistično in spolno znašal, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Policisti preiskujejo še povezave z leta 1998 in 1999 izginulima ženskama. Poleg tega so na območju Frankfurta našli glavi dveh žensk, čeprav še niso znane povezave s pokojnim osumljencem.

Preiskovalci pa sumijo, da je imel Manfred S. morebiti pomagača, saj so po navedbah preiskovalcev na enem truplu našli znake, ki nakazujejo, da sta svoje "fantazije izživela dva storilca".

Preiskovalci so še razkrili, da je Manfred S. žrtvi, ki so jo našli garaži, odstranil organe. Podobne posege pa so policisti odkrili pri petih drugih umorih v preteklih desetletjih. Na računalniku osumljenca so poleg tega odkrili datoteke z upodobitvami nasilnih spolnih dejanj, ki se skladajo s poškodbami pri njegovih domnevnih žrtvah.

Policija je Manfreda S. opisala kot "običajnega družinskega človeka". Do svoje smrti leta 2014 ni bil nikoli na radarju policije. Šele po smrti so po naključju našli razkosano truplo v njegovi garaži.

Nemški mediji so mu že nadeli vzdevek nemški Jack Razparač, po zloglasnem britanskem morilcu, ki je konec 19. stoletja v Londonu na podobno grozovit način umoril več prostitutk, a ga niso nikoli prejeli ali uspeli identificirati.