Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemec že sedemkrat prvi po stopnicah Empire State Buildinga

Deli na:
Nemec že sedemkrat prvi po stopnicah Empire State Buildinga

Foto: Reuters

Nemški tekač Thomas Dold je že sedmič zapored zmagal na vsakoletnem teku po stopnišču najvišje newyorške zgradbe, slovitega Empire State Buildinga, in tako postavil nov rekord. Dold je 1576 stopnic pretekel v desetih minutah in osemindvajsetih sekundah, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Dold, ki je zadnja tri tekmovanja zaključil v manj kot desetih minutah in desetih sekundah, je ob letošnjem, za malenkost slabšem rezultatu, izjavil: "No, dobra stvar je, da sem bil boljši od ostalih." Dodal je, da ne ve, zakaj ga je finiš tokrat tako izčrpal, saj je "res fit".

Pred njim sta od začetka tekmovanja leta 1978 le dva tekača zmagala petkrat zapored, in sicer Američan Al Waquie med letoma 1983 in 1987 ter Avstralec Paul Crake med letoma 1999 in 2003. Slednji je sicer tudi imetnik najboljšega časa, saj je stopnice pretekel v rekordnih devetih minutah in 33 sekundah.

Med ženskami je na tokratni tekmi, za katero se je prijavilo okoli 650 ljudi, zmagala Melissa Moon iz Nove Zelandije, ki je stopnice pretekla v 12 minutah in 39 sekundah.

Tokratni dogodek je v nasprotju s prejšnji leti potekal zvečer namesto zjutraj, s čimer so po besedah predstavnice organizatorja želeli udeležbo omogočiti tudi tistim, ki zjutraj delajo. Poleg tega naj bi posebno vzdušje ob zaključku pričarale luči Empire State Buildinga.