nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemčija krepi protiteroristične ukrepe: hitrejša bo deportacija obsojenih prosilcev za azil

Deli na:
Nemčija krepi protiteroristične ukrepe: hitrejša bo deportacija obsojenih prosilcev za azil

Foto: Getty Images

Nemčija bo predvidoma v četrtek predstavila nove protiteroristične ukrepe, ki so jih pripravili po zadnjih dveh julijskih terorističnih napadih, za katere je odgovornost prevzela Islamska država. Med drugim načrtujejo hitrejše postopke za izgon obsojenih prosilcev za azil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nemški časnik Bild, ki se sklicuje na neimenovane varnostne vire, poroča, da naj bi nemški notranji minister Thomas de Maizere med drugim nameraval med možne razloge za deportacijo dodati tudi "grožnjo javni varnosti".

Zdravnike pa bodo odvezali zaupnosti do bolnika za posebne primere. Tako bo zdravnik v primeru, da bi vedel, da njegov bolnik predstavlja potencialno tveganje za prebivalstvo, o tem lahko obvestil oblasti, še navaja Bild.

De Maiziere naj bi sicer prihodnji teden skupaj z notranjimi ministri nemških zveznih dežel, ki pripadajo stranki CDU nemške kanclerke Angele Merkel ter sestrski stranki, Krščansko socialni uniji (CSU), sopodpisal posebno deklaracijo. Ta poziva k večji varnosti in boljšim protiterorističnim ukrepom, še poroča AFP, ki se sklicuje na informacije medijske hiše RND.

Dodatni ukrepi naj bi obsegali tudi prepoved nošenja burk, ukinitev možnosti dvojnih državljanstev ter okrepitev prisotnosti policije na vlakih, železniških postajah in letališčih, navaja AFP.

Bavarsko sta julija pretresla dva teroristična napada, ki naj bi jih izvedla borca Islamske države. Najprej je 17-letni napadalec na vlaku v Würzburgu z mačeto poškodoval pet ljudi. Le nekaj dni kasneje se je na glasbenem festivalu v kraju Ansbach razstrelil sirski prosilec za azil in pri tem ranil 15 ljudi.