sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemčija bo spet zaostrila azilno zakonodajo

Deli na:
Nemčija bo spet zaostrila azilno zakonodajo

Foto: Getty Images

Nemška vladajoča koalicija je včeraj pozno popoldne v Berlinu dosegla dogovor o novem svežnju ostrejše azilne zakonodaje. Kot je po srečanju pojasnil vodja nemških socialdemokratov (SPD) Sigmar Gabriel, bo po včeraj doseženem kompromisu združitev družin oseb s subsidiarno zaščito mogoča šele po dveh letih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gabriel se je o novi zakonodaji, ki jo nemški mediji označujejo za drugi azilni paket, pogovarjal z nemško kanclerko, vodjo krščanskih demokratov (CDU) Angelo Merkel in predsednikom krščanskih socialistov (CSU) Horstom Seehoferjem. Na pogajanjih je sodeloval tudi nemški notranji minister Thomas de Maiziere iz CDU.

Subsidiarno zaščito prejmejo tisti, ki nimajo pravice do azila, a jim v domovini grozi nasilje, smrtna kazen ali mučenje.

Nemška vladna koalicija je tudi razširila seznam t. i. varnih držav. Kot je povedal Gabriel, so nanj dodali Maroko, Alžirijo in Tunizijo. To pomeni, da bo Nemčija prosilce za azil iz teh držav v prihodnje po hitrem postopku vračala v njihove domovine.

Sprememba se obeta tudi mladim beguncem. Kdor bo prišel v Nemčijo kot prosilec za azil ter tam uspešno začel in končal šolanje, bo lahko dve leti zaposlen v Nemčiji.

Prosilci za azil v Nemčiji bodo morali v prihodnje tudi plačevati tečaje za vključevanje v družbo, in sicer naj bi njihov prispevek znašal deset evrov mesečno, še navaja dpa.

Merklova se bo na temo obvladovanja begunske krize drevi ob 20. uri sešla tudi na pogovorih z ministrskimi predsedniki nemških zveznih dežel.