Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Konec je: Nemci razkrinkali morilskega posiljevalca iz Afganistana

Deli na:
Konec je: Nemci razkrinkali morilskega posiljevalca iz Afganistana

Foto: Facebook

Afganistancu Husseinu Khavariju, ki je posilil in umoril nemško študentko Mario Ladenburger, se ne bo uspelo izmazati kot mladoletniku.

Oktobra lani je afganistanski prosilec za azil Khavari v nemškem Freiburgu posilil in ubil 19-letno študentko medicine Mario Ladenburger. V državo je prišel leta 2015 in nemškim oblastem se je predstavil kot mladoletnik. Policija ga je prijela s pomočjo sledi njegove DNK na kraju zločina, ob aretaciji pa je trdil, da je star 17 let. Kot mladoletnega bi ga lahko obsodili na največ deset let zapora. Zdaj je tožilstvo ugotovilo, da je bil Khavari v času, ko je storil zločin, star vsaj 22 let, zato mu lahko sodijo kot odraslemu.

Foto: Facebook - Brutalno posiljena in umorjena Maria L.

Preiskovalci so sumili, da se v afganistanskem Ghazniju rojeni Khavari laže o svoji starosti, saj je že leta 2013 ob prihodu v Grčijo trdil, da je star 17 let. Še več, v Grčiji je bil že obsojen na deset let zapora, ker je oropal in s pečin vrgel 20-letno študentko, ki je le po čudežu preživela. Čeprav je bil že v zaporu za mladoletne osebe, so ga Grki izpustili po razglasitvi splošne amnestije za mladoletne kaznjence. Čeprav je bil le pogojno na prostosti in bi se moral v Grčiji redno javljati oblastem, je Khavari nadaljeval pot v Evropo in brez hujših zapletov vstopil v Nemčijo, kjer oblasti vse do aretacije niso vedele, koga so spustile v državo.

Khavarijeva žrtev je bila hčerka pravnega svetovalca Evropske komisije v Bruslju, študirala je medicino na Univerzi v Freiburgu, za povrh pa je v prostem času pomagala v domovih in zavetiščih za migrante.

Nemci so bili nad okoliščinami zločina ogorčeni, dodatno pa jih je razjezil odziv nemške javne televizije ARD, ki se je otepala poročanju o zločinu, češ da gre za zgodbo zgolj "regionalnega pomena", za povrh pa naj bi si storilec kot mladoleten zaslužil posebno zaščito v medijih. In to kljub temu, da je bil umor ena največjih zgodb v državi, o zločinu pa so poročali tudi veliki svetovni mediji.