Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Najbogatejšega Srba privijajo zaradi korupcije

Deli na:
Najbogatejšega Srba privijajo zaradi korupcije

Foto: Arhiv Reporterja

V Beogradu je včeraj potekalo prvo zaslišanje najbogatejšega Srba, lastnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića v zvezi s poslovanjem njegovega podjetja Delreal. Zaslišanje je trajalo štiri ure, Mišković pa po njem ni želel dajati izjav medijem, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Miškovića so zaslišali v zvezi s poslovanjem Delreala in uporabo zemljišča v Novem Beogradu ob avtocesti Beograd-Zagreb. Po navedbah srbskih medijev je Delta leta 2001 z nekim javnim podjetjem podpisala pogodbo o uporabi zemljišča, leto kasneje pa je objavila razpis za upravljanje z zemljiščem. Nanj se je prijavil le Delreal, za katerega se je kasneje izkazalo, da je tako kot Delta v lasti Miškovića. Delreal je leta 2009 zahteval, da se pravica koriščenja zemljišča spremeni v pravico do lastništva, poroča Tanjug.

Mišković po zaslišanju ni želel dajati izjav novinarjem. Srbski minister za pravosodje in državno upravo Nikola Selaković pa je povedal, da bodo pogovore z Miškovićem nadaljevali, če bo pripravljen na to, ter da ga bodo povabili na drugo zaslišanje, če se bo izkazalo za potrebno.

Srbski mediji so v minulih mesecih Miškovića večkrat omenjali v povezavi s spornimi privatizacijami, namigovali pa so tudi na njegove povezave s srbskim mamilarskim šefom Darkom Šarićem, za katerim je razpisana mednarodna tiralica.

Beograjska tiskovna agencija Beta poroča, da srbsko tožilstvo in policija obravnavata več spornih privatizacij, v katerih naj bi sodelovala podjetja v Miškovićevi lasti, kot sta Luka Beograd in C Market.