900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na vas v Kirgiziji padel boeing 747; več kot 30 mrtvih

Deli na:
Na vas v Kirgiziji padel boeing 747; več kot 30 mrtvih

Foto: Twitter

Tovorno letalo družbe Turkish Airlines je danes strmoglavilo na vas blizu letališča v Biškeku. Pri tem je umrlo 37 ljudi, večinoma prebivalcev vasi Dača-Suu.

Letalo boeing 747 turške letalske družbe ACT Airlines je okoli 7.30 po krajevnem času strmoglavilo med poskusom pristanka v gosti megli in je očitno zgrešilo pristajalno stezo.

Predstavnik kirgizistanske civilne zaščite Muhamed Svarov je povedal, da bi se število žrtev lahko še povečalo, saj reševalna akcija še poteka. "Škoda na infrastrukturi v vasi je velika," je dodal.

Najmanj štirje piloti na letalu, ki je bilo na poti iz Hongkonga preko Biškeka v Istanbul, so v nesreči izgubili življenje. Trupla enega pilota še niso našli, je sporočila civilna zaščita.

Letalo je po navedbah oblasti poškodovalo okoli 43 hiš. Po nesreči se je razširil požar, ki so ga gasilci skoraj pogasili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prebivalka vasi Zumrijat Rezahanova je za AFP povedala, da je letalo padlo naravnost na hiše, v katerih so spali vaščani. "Hiša moje sestre je močno poškodovana. Na sreča sta ona in njena družina preživeli," je dodala.

"Letalo je treščilo na hiše in ubilo celotne družine," je za AFP povedal očividec, ki je želel ostati neimenovan. "Od hiš ni ostalo nič, ljudje so bili ubiti s celotnimi družinami, z otroki. Številni so spali," je dejal.

Kirgizistanski premier Soronbaj Ženbekov je imenoval posebno vladno komisijo, ki bo preiskala nesrečo.

Predsednik države Almazbek Atambajev je odpovedal obisk na Kitajskem in se vrnil v Biškek, poročajo kirgizistanski mediji.