Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na sedež ZN po pomoti poslali 16 kg kokaina

Deli na:
Na sedež ZN po pomoti poslali 16 kg kokaina

Foto: Arhiv Reporterja

Pošiljka 16 kilogramov kokaina, ki so jo, kot kaže, izgubili mehiški tihotapci mamil, se je pomotoma pojavila na dokaj nenavadnem naslovu - sedežu Združenih narodov v New Yorku. Pomočnik generalnega sekretarja organizacije Gregory Starr je že zatrdil, da ni dokazov za vpletenost koga izmed zaposlenih v pošiljko kokaina.

Policija in uslužbenci ZN so postali pozorni, potem ko sta iz Mehike na naslov svetovne organizacije v New Yorku preko družbe za transport pošiljk DHL prispeli dve vreči z natisnjenim simbolom ZN, ki nista imeli ne podatkov o naslovniku ne o pošiljatelju.

V vrečah so odkrili 14 knjig s trdimi platnicami, v katerih je bilo skritih skupno 16 kilogramov kokaina, katerega vrednost na trgu naj bi znašala več kot dva milijona dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
 
Načelnik newyorške policije Paul Browne je pojasnil, da je do zapleta prišlo, ker ni bilo naslova, zato je podjetje DHL pošiljki s simbolom ZN pač poslalo na sedež organizacije in ji prepustilo odločitev, da najde naslovnika.
 
Vreči s simbolom ZN sta bili očitno lažni in so ju varnostni uslužbenci prestregli, potem ko sta 16. januarja prispeli v New York. "Nekdo v Mehiki je sedaj očitno v težavah, potem ko je izpustil iz rok tako veliko količino kokaina," je še povedal Browne.
 
Kot je dodal pomočnik generalnega sekretarja Gregory Starr, so tihotapci verjetno skušali mamilo dostaviti v ZDA, vendar se je njihov načrt izjalovil.