zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na bruseljskem letališču sta se razstrelila brata Bakraoui

Deli na:
Na bruseljskem letališču sta se razstrelila brata Bakraoui

Foto: Twitter

Belgijska policija je identificirala samomorilska napadalca, ki sta se v torek razstrelila na bruseljskem letališču Zaventem in ubila več ljudi. Po poročanju belgijskih medijev naj bi šlo za brata Khalida in Brakima El Bakraouija, ki sta bila policiji znana. Tretjega napadalca z letališča, ki mu je uspelo pobegniti, še iščejo.

Brata sta bila povezana z organiziranim kriminalom, doslej pa ju niso povezovali s terorizmom, ob sklicevanju na neimenovane policijske vire poroča belgijska televizija RTBF.

Khalid El Bakraoui naj bi po navedbah televizije uporabil lažno identiteto, da je najel stanovanje v bruseljski četrti Forest, kjer je prejšnji teden med protiteroristično racijo prišlo do strelskega obračuna s policijo, v katerem je bil ubit en strelec. Prav med to racijo pa je policija odkrila prstni odtis, Salaha Abdeslama, glavnega osumljenca za pariške teroristične napade 13. novembra. Aretirali so ga v petek.

Napadalci so na letališču imeli bombe skrite v prtljagi. Dve sta eksplodirali, tretjo, ki ni eksplodirala, je policija nadzorovano razstrelila. En napadalec je pobegnil.

Belgijska policija je javnost prosila za pomoč pri identifikaciji pobeglega. Objavili so sliko s posnetka nadzorne kamere na letališču, na kateri je moški z očali, črnim klobukom in v beli jakni, ki pred seboj potiska voziček za prtljago. Kamere so ujele tudi samomorilska napadalca, ki sta bila oblečena v črno.

Belgijsko prestolnico sta v torek najprej pretresli eksploziji, ki sta odjeknili na letališču. Pri tem je življenje izgubilo 14 ljudi. Kasneje je eksplodiralo še na postaji podzemne železnice Maelbeek v evropski četrti v Bruslju, pri čemer naj bi bilo ubitih 20 ljudi.