favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Bavarskem iščejo pobeglega krokodila

Deli na:
Na Bavarskem iščejo pobeglega krokodila

Foto: Arhiv Reporterja

Nemška policija pri jezeru Klausensee na Bavarskem že nekaj dni išče krokodila, ki za človeka sicer naj ne bi bil smrtno nevaren. Iskalno akcijo naj bi nadaljevali danes zvečer, je povedal predstavnik mestnih oblasti iz Schwandorfa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prvi je krokodila v soboto na obrežju jezera Klausensee opazil nek sprehajalec in obvestil policijo, ki je takoj začela z iskanjem. V ponedeljek je nato 44-letna ženska zatrdila, da je mimo nje plavala žival z dolgim repom in jo dodobra popraskala. Iskalno akcijo ovirajo radovedneži, ki bi si žival radi pobližje ogledali.

Približno meter dolg plazilec lahko človeku zada boleč ugriz, ne more pa ga ubiti, je zatrdil direktor živalskega vrta v Nürnbergu Helmut Mägdefrau. Lokalne oblasti so kljub temu jezero, ki velja za priljubljeno točko kopalcev v poletnih mesecih, zaprle in prepovedale plavanje.

Do podobne situacije je v Nemčiji prišlo leta 1994, ko je nekemu Nemcu pri mestu Dormagen v Porenju ušel aligator. Lov na 80 centimetrov dolgega plazilca je takrat trajal pet dni. Glede tokratnega krokodila pristojni organi domnevajo, da ga je v jezero spustil neodgovoren lastnik, ki se je hišnega ljubljenca enostavno naveličal.