Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na amsterdamskem letališču aretirali moškega z nožem

Deli na:
Na amsterdamskem letališču aretirali moškega z nožem

Foto: Twitter

Na amsterdamskem letališču Schiphol je danes nizozemska vojaška policija streljala na moškega, ki je grozil z nožem. Moškega so obvladali in aretirali, razmere pa so pod nadzorom, je sporočila policija. Po dosedanjih podatkih ni bil poškodovan nihče drug. Del letališča so za kratek čas izpraznili.

"Nizozemska vojaška policija je danes na Schipholu streljala na moškega, potem ko je ta grozil z nožem," je na Twitterju zapisala policija. V drugem zapisu na družbenem omrežju so sporočili, da so "osumljenca obvladali in aretirali", poroča francoska tiskovna agencija AFP. Razmere so pod nadzorom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Del glavne letališke vhodne avle, kjer so tudi trgovine, so za kratek čas izpraznili, vendar pa je zdaj ponovno v celoti odprta, so sporočili iz Schiphola.

Za nekaj časa so iz varnostnih razlogov ustavili tudi železniški promet z in na letališče. Tudi ta spet normalno obratuje.

Amsterdamsko letališče, ki je eno največjih v Evropi, so evakuirali tudi aprila 2016, zgolj nekaj tednov po terorističnih napadih na letališču in postaji podzemne železnice v belgijski prestolnici Bruselj. Takrat je alarm sprožil brezdomec.