Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Moški z nožem povzročil paniko na postaji v Parizu; ljudje so odvrgli prtljago in bežali

Deli na:
Moški z nožem povzročil paniko na postaji v Parizu; ljudje so odvrgli prtljago in bežali

Foto: Twitter

Na pariški železniški postaji Gare du Nord je danes policija aretirala moškega z nožem, kar je povzročilo paniko med ljudmi.

V državi vlada velika napetost pred nedeljskimi volitvami in po zadnjem terorističnem napadu v prestolnici, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Na postajo je prišel moški z nožem, na katerega je bila takoj opozorjena policijska patrulja, ki ga je tudi nemudoma aretirala, je povedal neimenovani policijski vir. Pri tem ni bil nihče poškodovan, postaja je pa je bila za krajši čas zaprta. Po nekaterih navedbah naj bi se moški - gre za 20-letnega Malijca - sam približal policiji. Prijetju se ni upiral, njegov motiv pa zaenkrat ni znan.

Po navedbah drugega policijskega vira je aretacija sprožila paniko med številnimi potniki, ki so v begu pustili svojo prtljago sredi postaje.


Po terorističnem napadu, v katerem je minuli četrtek na Elizejskih poljanah napadalec ubil policista, v prestolnici vlada precejšen nemir. V državi bodo poleg tega v nedeljo potekal predsedniške volitve, na katerih bodo v luči terorističnih groženj veljali poostreni varnostni ukrepi.

V Parizu je sicer danes več kot 200 soprog in partneric policistov, ki so jim pridružile tudi matere, sestre in drugi družinski člani, protestiralo proti napadom na policiste, k čemur jih je vzpodbudil prav zadnji napad. V njem je bil ubit policist Xavier Jugele, še dva njegova kolega pa sta bila ranjena.

Na koncu shoda so v zrak spustile črne balone, ki so predstavljali policiste, ubite med opravljanjem dolžnosti, ter rožnate balone za družine, ki so jih pustili za sabo, poroča britanski BBC.

V Franciji ostajajo v veljavi izredne razmere, ki so jih uveljavili po nizu terorističnih napadov, v katerih je od leta 2012 umrlo skupno 239 ljudi.