Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Moški naj bi načrtoval napad na paradi ponosa v Los Angelesu

Deli na:
Moški naj bi načrtoval napad na paradi ponosa v Los Angelesu

Foto: Getty Images

V bližini Los Angelesa so v nedeljo nekaj ur pred začetkom tamkajšnje parade ponosa prijeli moškega, ki je imel v avtomobilu veliko orožja in eksploziva. Policija je kasneje sporočila, da je 20-letni James Howell iz Indiane nameraval izvesti napad na prireditvi, poročajo tuje tiskovne agencije. Parado ponosa so kljub temu izvedli.

Moškega so aretirali v kraju Santa Monica, ker so v njegovem avtomobilu našli več kosov orožja, večjo količino streliva in material za izdelavo bombe. Prijeli so ga le nekaj ur po strelskem pohodu v gejevskem klubu v Orlandu na Floridi, v katerem je bilo ubitih 50 ljudi.

Kot je na družbenem omrežju Twitter sporočila tiskovna vodja policijske uprave v Santa Monici Jacqueline Seabrooks, je moški po ugotovitvah preiskovalcev nameraval na paradi ponosa "povzročiti škodo". Kaj točno je nameraval storiti, za zdaj ni znano.

Policija zaenkrat ni ugotovila morebitne povezave med prijetim moškim in pokolom v Orlandu, kjer je 29-letni Omar Saddiqui Mateen v nedeljo zgodaj zjutraj napadel homoseksualni klub Pulse in streljal okoli sebe, pri čemer je bilo ubitih najmanj 50 ljudi, 53 jih je bilo ranjenih.

Oblasti v Los Angelesu so zaradi aretacije razmišljale o odpovedi parade, nato pa so jo kljub temu izvedli, a ob močno poostrenih varnostnih ukrepih. Parada ponosa je po poročanju tujih tiskovnih agencij potekala brez incidentov.