benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

milijonar Njena.si

Se še spomnite Revnega milijonarja?

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

Svet

Moški na Finskem z nožem ubil dve osebi, policija ga je ustrelila v nogo

Deli na:
Moški na Finskem z nožem ubil dve osebi, policija ga je ustrelila v nogo

Foto: Twitter - Napad z nožem v finskem Turkuju

Poškodbam napada z nožem v finskem mestu Turku sta po navedbah tamkajšnje policije podlegli dve osebi, šest je ranjenih.

Policija je enega osumljenca napada aretirala, iščejo pa še domnevne druge storilce, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Imamo osem žrtev incidenta. Dve osebi sta mrtvi, šest je ranjenih," je sporočila policija. Malo pred tem je sicer direktor mestne bolnišnice Petri Virolainen potrdil smrt ene osebe in dejal, da je ostalih sedem v stabilnem stanju.

Moškega, ki je danes v finskem mestu Turku zabodel osem ljudi, je policija prijela, pred tem pa ga je ustrelila v nogo, so sporočili na Twitterju.

Prva poročila

Incident se je zgodil na trgu Puutori v središču mesta. Po poročanju finske javne televizije YLE je središče mesta zaprto, prav tako so zaprli trgovine. Na eni od fotografij, ki je zaokrožila po spletu, je na tleh truplo, ki so ga prekrili. Po navedbah očividcev na tleh leži več trupel, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Lokalni časnik Turun Sanomat je poročal o eni smrtni žrtvi, čeprav oblasti še niso sporočile, ali je incident terjal smrtne žrtve. Lokalna policija je malo pred 16. uro sicer tvitnila, da je bilo v središču mesta več ljudi zabodenih. Točno število še ni znano.

Finski premier Juha Sippila je na Twitterju zapisal, da vlada pozorno spremlja dogajanje v Turkuju in da je policijska operacija v teku.

Televizija MTV3 je poročala, da je finska policija okrepila varnostne ukrepe na letališču v Helsinkih in na železniških postajah.

Leta 2012 se je takratni premier Jyrki Katainen v Turkuju med kampanjo pred lokalnimi volitvami za las izognil napadu z nožem. Moški, ki se mu je približal z nožem, je psihično bolan, zato proti njemu niso vložili obtožnice.