nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Morilec iz Orlanda prikriti homoseksualec?

Deli na:
Morilec iz Orlanda prikriti homoseksualec?

Foto: MySpace

FBI preiskuje, ali je bil Omar Mateen, ki je v nedeljo v homoseksualnem klubu v Orlandu pobil 49 ljudi in ranil 53, prikriti homoseksualec, kar največjemu strelskemu pokolu v zgodovini ZDA daje povsem nove razsežnosti. Še posebej ob dejstvu, da preiskovalci nimajo nobenega dokaza, da je bil dejansko povezan z islamskimi skrajneži.

Ameriški mediji navajajo številne redne obiskovalce kluba Pulse v Orlandu, ki pravijo, da je bil 29-letni Mateen reden gost lokala, kjer je z nekaterimi plesal, druge vabil na zmenke tudi preko družabnih spletnih strani, ki so namenjene predvsem homoseksualcem, kot so Grindr, Afam4Adam in Jack'd. Cord Cedeno je za MSNBC povedal, da ga je Mateen preko Grindrja povabil na zmenek, vendar ga je blokiral, ker se mu je zdel čudaški.

Njegova prva žena Sitora Yusufiy, ki je po treh mesecih v zakonu pobegnila, ker jo je pretepal, je za brazilsko televizijo izjavila, da je sumila, da je bil prikriti homoseksualec. Bila je tudi poleg, ko ga je njegov oče Seddique Mir Mateen tega obtožil. Prav oče je uvodoma namignil, da je bil motiv za pokol sovraštvo do homoseksualcev, ker se je sin menda nekoč zelo razburil, ko je videl dva moška, kako se poljubljata.

Obiskovalci kluba Pulse trdijo, da je to neumnost, saj se je Mateen tam vedel kot eden od njih. Nasilen je postal menda le enkrat, ko se je nekdo norčeval iz verovanja v boga in takrat naj bi celo potegnil nož. V glavnem pa naj bi se v klubu opijal in se pritoževal nad očetom, ki naj bi bil tiran. Očetov odnos do homoseksualcev je postal jasen, ko je medijem povedal, da jih lahko kaznuje le bog.

Na vprašanja o sinovi homoseksualnosti je Seddique Mir Mateen v torek odgovarjal, da ne verjame v to. Menil je, da je sin klub verjetno obiskoval, da si ga ogleda med pripravami na napad. Vendar pa priče pravijo, da je tja hodil redno najmanj leto dni.

Tudi njegova druga soproga Noor Salman, s katero imata triletnega sina, je policiji povedala, da ga je večkrat odpeljala v klub. Pod preiskavo je tudi sama, ker naj bi vedela, da mož pripravlja napad, vendar ni poklicala policije.

Predsednik ZDA Barack Obama in direktor FBI James Comey sta povedala, da nimajo nobenih dokazov, da je bil Mateen povezan s terorističnimi organizacijami, ne glede na to, da je med napadom izrekal zvestobo skrajni sunitski skupini Islamska država. FBI ga je v preteklosti preiskoval zaradi izjav, ki pa so bile zmedene, saj je hkrati podpiral šiitsko organizacijo Hezbolah in sunitsko Al Kaido ter IS. Spremljali so ga deset mesecev in ugotovili, da se le širokousti.

Številne psihološke študije so pokazale, da moški, ki so v resnici homoseksualci, včasih izražajo ostra stališča proti homoseksualnosti, še posebej, če prihajajo iz okolja ali družine, kjer je homoseksualnost prepovedana.