zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

»Mladoletni« prosilci za azil ustrahujejo stanovanjsko sosesko

Deli na:
»Mladoletni« prosilci za azil ustrahujejo stanovanjsko sosesko

Foto: YOUTUBE/PrintScreen

»Mladoletni« prosilci za azil terorizirajo stanovanjsko sosesko v Zaandamu na Nizozemskem – Policija je brez moči – Hodijo okoli hiš, žalijo in ustrahujejo ter grozijo: »Vem, kje živiš.«

Domačini v eni izmed stanovanjskih sosesk v mestecu Zaadam severno od Amsterdama živijo v strahu. »Mladoletni« prosilci za azil in drugi »mladoletni« migranti (večinoma mladi Turki) z že urejenim statusom mednarodne zaščite pustošijo po ulicah. Ne gre samo za rope in kraje, ampak tudi za fizično nasilje in uničevanje lastnine. Svoje nasilne podvige posnamejo na pametne telefone in posnetke nato delijo po družbenih omrežjih, poroča britanski Express.

Na enem izmed posnetkov je mlad migrant, ki pleše na policijskem avtomobilu in sam sebe snema. Drug prikazuje skupino ob prehodu za pešče. Mimo se pripelje domačin na kolesu, ko nenadoma do njega skoči migrant in ga udari. Kljub temu, da je vse posneto in objavljeno, je policija brez moči, saj gre za mladoletnike, ki uživajo še posebno zaščito, branijo jih tudi levičarske aktivistične skupine, ki za nasilje obtožujejo oblast, domačine pa rasizma.

Napadli so tudi članico mestnega sveta Zaandama Julietto Rot. Nenadoma so z avtomobilom zapeljali do nje, jo zmerjali z rasistko in ji kričali, da jih ona stigmatizira. »Stal je tik pred mano in me ustrahoval. Iz avta se je medtem slišalo kričanje, da oni že vedo, kje stanujem,« je povedala.

Cinderella Meijer, ki dela v mladinskem centru, je pojasnila, da je skupina mladih postala že nevarna. Uničujejo lastnino in kradejo, je povedala in dodala, da so ji grozili s strelnim orožjem, ko jim je dejala, da ne smejo kaditi v notranjosti centra.