Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Miss Universe 2011 25-letna Angolka Leili Lopes

Deli na:
Miss Universe 2011 25-letna Angolka Leili Lopes

Foto: Reuters

V brazilskem Sao Paulu so v ponedeljek okronali letošnjo Miss Universe. Laskavi naslov je pripadel 25-letni Angolki Leili Lopes, ki je pometla s kar 88 tekmicami z vsega sveta. Po Južnoafričanki leta 1978, Namibijki leta 1992 in Bocvanki leta 1999 je Lopesova šele četrta Afričanka doslej, ki je pobrala naslov Miss Universe.

Dejstvo, da je izbor Miss Universe letos gostila Brazilija, po drugi strani ni prinesel veliko sreče tekmovalkam iz Latinske Amerike, ki so sicer v minulih desetih letih slavile kar sedemkrat.

Brazilka Priscila Machado je bila namreč edina iz te regije, ki se je prebila med pet finalistk, na koncu pa je za Lopesovo in Ukrajinko Olesio Stefanko končala kot druga spremljevalka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Lopesova, ki v višino meri 1,79 metra, je žirijo med drugim prepričala s svojim odgovorom na vprašanje, kaj bi spremenila na svojem telesu, če bi imela to možnost. "Hvala bogu sem zelo zadovoljna takšna, kakršno me je ustvaril Bog, in ne bi spremenila ničesar," je dejala samozavestno.

25-letnica sicer živi v Veliki Britaniji, kjer študira podjetništvo. Letošnjo krono Miss Universe je prevzela od 23-letne Mehičanke Ximene Navarrete, še piše dpa.

Finalni izbor v Sao Paulu je preko televizijskih zaslonov spremljala približno milijarda ljudi po vsem svetu. Organizirala sta ga ameriški bogataš Donald Trump in televizija NBC.