Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Migranti še kar divjajo po Nemčiji: nazadnje sirski begunec vrgel ubogega psa iz tretjega nadstropja

Deli na:
Migranti še kar divjajo po Nemčiji: nazadnje sirski begunec vrgel ubogega psa iz tretjega nadstropja

Foto: Profimedia

V Nemčiji pogosto burijo duhovi nasilna dejanja beguncev in migrantov, ki jih je v državo zaradi politike odprtih vrat spustila kanclerka Angela Merkel.

Veliko ogorčenja je tako pred dnevi povzročil sirski begunec, ki je v bavarskem mestu Straubing vrgel psa iz tretjega nadstropja neke stavbe.

Kot je sporočila bavarska policija, so reševalci živali skušali rešiti ubogega psa, a je to zaradi hudih poškodb poginil.

Zaradi zavrnitve prošenj za azil razgrajali po mestu

Veliko težav so imeli bavarski policisti tudi z zavrnjenimi prosilci za azil v mestu Donauwörthu. Okoli 150 moških, večinoma iz afriške države Gambije, je najprej razgrajala v begunskem centru v Donauwörthu, kjer so razbijali po jedilnici in žalili policiste.

Nato so odšli proti železniški postaji in vpili, da so Nemci nacisti. Po zraku so vihteli rjuho, na kateri je pisalo Justice we need (sl. Potrebujemo pravico), ter zahtevali, da namesto domov v Gambijo odidejo v Italijo.

Ohromljen železniški promet

Iz varnostnih razlogov so v Donauwörthu zaustavili železniški promet, zaradi česar ni bilo povezav med Augsburgom in Nürnbergom ter Ingolstadtom in Ulmom. Kot še piše nemški časnik Augsburger Allgemeinen, imajo policisti v Donauwörthu že dolgo časa veliko težav z afriškimi prosilci za azil, saj ti med drugim pogosto verbalno nadlegujejo ženske.

Zaradi verskega sovraštva umoril rojakinjo

Nemški mediji tudi poročajo koncu o odmevnega sodnega primera. V bavarskem mestu Traunstein so zaradi umora na dosmrtni zapor obsodili afganistanskega begunca Hamidullaha M. Ta je lani v trgovini zaradi verskega sovraštva z 20-centimetrskim nožem najmanj 16 zabodel svojo nič hudega slutečo rojakinjo Farimah S. vpričo njunih dveh mladih sinov. Farimah je pred leti prestopila v krščanstvo in se iz Afganistana odselila v Nemčijo.