stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Migranti napadli žensko in ji skušali ukrasti otroka

Deli na:
Migranti napadli žensko in ji skušali ukrasti otroka

Slika je simbolična - Foto: Bobo

Ano Blažič, mlado mamico iz Obrenovca, je včeraj okoli 19. ure na Nemanjinovi ulici napadla migrantska banda in ji poskusila ukrasti otroka v vozičku, poroča srbski portal Blica in se sklicuje na njenega brata Predraga Velimirovića.

»Moja sestra se je sprehajala s svojim otrokom in mojima, 8-letnim sinom in 5-letno hčerko. Na Nemanjinovi ulici so jo napadli azilanti in ji poskušali ukrasti voziček z otrokom, a se jih je nekako ubranila. Odgnal jih je moški, ki je bil v bližini,« je za lokalno televizijo povedal brat žrtve napada Pregrad Velimirović. Dodal je, da je njegova sestra v šoku in se boji na ulico. Zadevo so prijavili policiji.

»Do incidenta je prišlo pred menjalnico, kjer je tudi kamera, tako da sta policijan in tožilstvo že zahtevala posnetek. Preiskava bo pokazala, kaj se je v resnici zgodilo, pričakujem hitro reakcijo. Globoko smo razočarani nad dejanji teh ljudi. Vse, tudi če bi jo samo udarili, ne da bi ji skušali ukrasti otroka, je nedopustno. Tako se ne vrača gostoljubje Obranovčanom, ki so jih, ker nimajo kam, sprejeli v svoje mesto, ko je bilo zunaj minus 15 stopinj Celzija,« je dejal župan Miroslav Čučković.

Dva tedna nazaj je v sprejemni center v Obrenovcu prišlo okoli 200 migrantov, ki so prej prebivali v barakah za glavno železniško postajo v Beogradu. Minister Stefanović je sicer poslal dodatne okrepitve za varovanje sprejemnega centra, zaradi pogostih incidentov, ki jih povzročajo nehvaležni migranti, so omejili tudi gibanje. Migranti, ki so iz Obrenovca vsak dan odhajali v Beograd (mesto je okoli 25 kilometrov od prestolnice Srbije) in se vračali ponoči, bodo po novem lahko to počeli le od 10. do 17. ure, pa še to le v spremstvu policijskih enot mesta Beograd. V kontakt z lokalnim prebivalstvom ne bodo več prihajali, je še povedal Čučković.

To ni prvi incident v Obrenovcu. Pred dnevi je prišlo med migranti v sprejemnem centru do množičnega pretepa. Zaboden je bil 19-letnik iz Sirije.