stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Migrant skozi okno pometal otroke, ker ga žena ni ubogala

Deli na:
Migrant skozi okno pometal otroke, ker ga žena ni ubogala

Foto: YOUTUBE/PrintScreen

Imigrant iz Sirije je vrgel svoje tri otroke skozi okno, ker je njegova žena uprla, da bi v Evropi igrala tradicionalno vlogo ženske – Na srečo so otroci preživeli

V začetku letošnjega leta se je v v Lohmarju pri Kölnu odvijala prava drama. Sirski imigrant, ki je bil prepoznan kot 36-letni Hasan Z., je skozi okno prvega nadstropja namestitvenega centra vrgel svoje tri otroke. 5-letni deček in 8-letna deklica sta utrpela hude poškodbe (več zlomov rok, nog in lobanje), medtem ko jo je enoletni dojenček odnesel z nekaj praskami. Politično korektni mediji so takrat pisali, da je to tipičen primer stresa, ki ga povzroča islamofobija in ksenofobija.

No, na sojenju, ki te dni poteka v Bonnu, je prišla na dan prava resnica. Hasan je pred senat prišel zakrit, pokleknil je in s prek glave potegnjeno majico protestiral, ker mu sploh sodijo, poroča britanski Daily Mail. On, kakopak, ni naredil nič narobe. Bil je zgolj besen, ker njegova žena, ki se mu je pridružila v Lohmarju (Sirec je leta 2014 prišel najprej v Francijo, nato pa odšel v Nemčijo), ni želele sprejeti tradicionalne vloge arabske ženske. In v tem primeru se očitno skozi okno meče otroke.

Nisem jih nameraval ubiti, je prisegal. Par se je pogosto prepiral, ker se žena ni pustila podrejati. Zato jo je tistega usodnega dne najprej udaril po glavi s kuhinjskim loncem, nato je začel skozi okno metati otroke.

Sojenje se bo nadaljevalo.