Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Merklova še kar nasprotuje zgornji meji za begunce

Deli na:
Merklova še kar nasprotuje zgornji meji za begunce

Foto: Profimedia

Nemška kanclerka Angela Merkel je v tradicionalnem televizijskem intervjuju pred odhodom na počitnice znova zavrnila možnost uvedbe zgornje meje za begunce.

Bila je tudi kritična do načrta za prihodnost Nemčije svojega tekmeca za kanclerski položaj, socialdemokrata Martina Schulza.

Kot je pojasnila Merklova za televizijo ARD, je mogoče zmanjšanje števila beguncev, ki prihajajo v Nemčijo, mogoče doseči tudi brez določitve zgornje meje, denimo z bojem proti vzrokom za beg.

Bila je tudi kritična do včeraj predstavljenega Schulzevega načrta za prihodnost Nemčije, ki med prioritetami izpostavlja digitalizacijo države, obvezne investicije in reformo šolstva. Pri investicijah po njenem ni težava v pomanjkanju denarja temveč v prepočasnem načrtovanju investicij, zato namerava njena CDU pospešiti postopke za načrtovanje investicij, še posebej za prednostne projekte.

Merklova je tudi branila svojo odločitev, da nedavni vrh skupine G20 pripravijo v gosto naseljenem, dvomilijonskem Hamburgu, potem ko so vrh 7. in 8. julija zasenčili nasilni protesti. "Za to sem odgovorna v enaki meri kot župan Hamburga Olaf Scholz in tega ne skrivam," je dejala. Nasilje ob robu vrha je obsodila in se zahvalila varnostnim silam. Pozivi k odstopu župana, ki prihaja iz vrst SPD, pa se ji ne zdijo upravičeni.