palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Merklova in Hollande s Schulzem o migracijski krizi in brexitu

Deli na:
Merklova in Hollande s Schulzem o migracijski krizi in brexitu

Foto: Getty Images

Nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Francois Hollande se bosta danes v Strasbourgu srečala s predsednikom Evropskega parlamenta Martinom Schulzem. Kot so sporočili diplomatski viri, bosta glavni temi pogovorov val beguncev, ki prihajajo v Evropo preko Grčije in Turčije, in pogajanja za preprečitev izstopa Velike Britanije iz EU.

Merklova in Hollande se bosta popoldne najprej sestala na dvostranskem neformalnem srečanju, nato pa se bosta v eni izmed strasbourških restavracij dobila na večerji še s predsednikom Evropskega parlamenta Schulzem.

Srečanje za zaprtimi vrati bo potekalo nekaj dni pred vrhom EU 18. in 19. februarja v Bruslju, ki bo posvečen migracijski krizi in vprašanju članstva Velike Britanije v uniji.

Nemška kanclerka in francoski predsednik po napovedih ne bosta dajala izjav ob prihodu, izjave pa niso predvidene niti po večerji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot napovedujejo diplomatski viri, bosta voditelja poudarila, da mora Turčija, ki naj bi od EU prejela tri milijarde evrov pomoči v zameno za omejitev toka migrantov in beguncev v Evropo, opraviti svoj del naloge ter okrepiti nadzor na morju in sprejeti zavrnjene prosilce za azil.

Glede načrtovanega britanskega referenduma o članstvu v EU imata Hollande in Merklova enako stališče, zagotavljajo v Parizu. Kot dodajajo, francoski predsednik do vrha v Bruslju ne namerava dodatno popuščati Veliki Britaniji.