Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Mentalne akrobacije turškega ministra, ki je Wildersa označil za genocidnega nacista

Deli na:
Mentalne akrobacije turškega ministra, ki je Wildersa označil za genocidnega nacista

Foto: Reuters

Turški zunanji minister Mevlüt Cavusoglu je včeraj ostro kritiziral "vmešavanje" Evropske unije v turške notranje zadeve po nedeljskem referendumu o ustavnih spremembah. Nobena država nima pravice "vmešavati se v referendum v Turčiji", je poudaril. EU tudi nima nobene pravice uvajati kakih preiskav, je še dodal.

Predstavniki članic Evropske unije so se po nedeljskem referendumu v Turčiji odzvali precej zadržano, po objavi mednarodnih opazovalcev, da referendumski proces ni izpolnil mednarodnih demokratičnih standardov, pa je EU pozvala Ankaro, naj očitke razjasni.

Cavusoglu je včeraj po poročanju nemške tiskovne agencije dpa menil, da se mednarodni opazovalci s tem vmešavajo v notranje zadeve Turčije. "Ne morete kar priti v Turčijo in se vmešavati v našo politiko," je izjavil.



Še posebej je napadel nizozemskega desnega populista Geerta Wildersa. Po objavi rezultatov, da je kar 71 odstotkov Turkov na Nizozemskem podprlo ustavne spremembe za okrepitev pooblastil predsedniku države Recepu Tayyipu Erdoganu, se je Wilders namreč zavzel, da na Nizozemskem nihče ne bi smel imeti dvojnega državljanstva, "še posebej ne Turki".

"Torej tisti, ki so na referendumu v Turčiji glasovali za, ne bi smeli niti živeti. Morali bi jim odvzeti državljanstvo. Jih pomoriti. Nedvoumno nacistično pojmovanje. Popolnoma fašistično pojmovanje," se je odzval Cavusoglu.

"In noben politik na Nizozemskem se ni odzval, da govori nesmisle. S tem, ko molčijo, ga v bistvu podpirajo," je po poročanju dpa še dodal turški zunanji minister.