franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Mayeva bo danes prva med svetovnimi voditelji obiskala Trumpa

Deli na:
Mayeva bo danes prva med svetovnimi voditelji obiskala Trumpa

Foto: arhiv Reporterja

Britanska premierka Theresa May se bo danes kot prva med svetovnimi voditelji srečala z novim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Pogovarjala naj bi se predvsem o dvostranskem dogovoru glede trgovanja in deregulaciji finančnih trgov, dotaknila pa se bosta tudi terorizma in zveze Nato.

V Londonu so polni upanja, da bo srečanje uspešno, saj je Mayeva obljubila rastoče gospodarstvo, ko bo Velika Britanija zapustila Evropsko unijo. Trump je bil sicer velik podpornik brexita, vendar bo lahko njegovo zavzemanje za protekcionizem za Mayevo trd oreh, ocenjuje francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovna predstavnica premierke je dejala, da nameravajo z obiskom "osnovati produktiven in učinkovit odnos" s Trumpovo administracijo.

Med drugim naj bi se s Trumpom pogovarjala tudi o terorizmu, vojni v Siriji in zvezi Nato, ki jo je Trump označil za zastarelo.

Po nedavni Trumpovi izjavi v intervjuju za ameriško televizijo ABC, da so metode mučenja učinkovite, pa je britanska opozicija pozvala Mayevo, naj na srečanju zagovarja britanske vrednote, ki ne podpirajo mučenja.

"Ne odobravamo mučenja, se v to ne vmešavamo in to bo naše stališče tudi v prihodnje," je dejala Mayeva v odzivu na pozive britanskih poslancev.

Sicer so britanski poslance Mayevo v sredo povprašal tudi, kako namerava ogovoriti Trumpa glede klimatskih sprememb, ki jih Trump zavrača. Med kampanjo je celo trdil, da so podnebne spremembe izmišljotina v korist Kitajske.

Mayeva se bo pred Trumpom v Filadelfiji srečala tudi z vodilnimi predstavniki stranke republikancev.