kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Makedonija: Zaev začel z aretacijami drugače mislečih

Deli na:
Makedonija: Zaev začel z aretacijami drugače mislečih

Zoran Zaev

Levičar Zoran Zaev je nad drugače misleče opozicijske poslance desnice (VMRO-DPMNE) poslal policijo. Aretiranih je okoli 20 poslancev makedonskega parlamenta in državljanov.

Zgodilo se je pričakovano. Potem ko je Evropska unija (EU) z slovensko evroposlanko Tanjo Fajon na čelu na predčasnih volitvah in pri sestavljanju nove makedonsko vlade odkrito podprla predsednika Socialdemokratske zveze Zorana Zaeva, je sledil obračun z vsemi, ki se ne strinjajo z novo politiko.

Po poročanju makedonskih portalov Time in Press24 je policija vdrla v domove nekaterih opozicijskih poslancev in »problematičnih« državljanov. Pridržanih je 20 oseb, med drugim poslanci parlamenta Zaklina Stefanovska, Krsto Mukovski in Ljuben Arnaudov. Aretirani so kljub poslanski imuniteti, ki jo uživajo, kar kaže na to, da v Makedoniji pod Zaevom vlada totalitarni režim. Med aretiranimi je tudi pevec Igor Durlovski. Njegov »greh« je, ker je med demonstracijami pel makedonsko himno. 

Pridržane poslance levičarska oblast bremeni domnevnega sodelovanja v nemirih v makedonskem parlamentu konec aprila, poroča Press24. Neodvisni opazovalci pa menijo, da bo Zoran Zaev s silo iz javnega življenja odstranil vse, ki nasprotujejo načrtu Georga Sorosa za Makedonijo, se ne strinjajo z vladajočo koalicijo in njenim škandaloznim (in v škodo makedonskega naroda dosežen) dogovorom z Albanci.