pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Madžarska utrjuje ograjo na meji s Srbijo

Deli na:
Madžarska utrjuje ograjo na meji s Srbijo

Foto: Getty Images

Madžarska je včeraj sporočila, da je začela utrjevati ograjo na meji s Srbijo, potem ko so po zaprtju begunskega taborišča v grškem Idomeniju na meji z Makedonijo zabeležili povišanje števila nezakonitih prehodov madžarskih mej.

Grške oblasti so prejšnji teden preselile več tisoč beguncev in migrantov, ki so vztrajali v begunskem taborišču v Idomeniju. A madžarske oblasti sedaj trdijo, da se je nekaterim migrantom uspelo prebiti proti severu in to kljub zaprtju t. i. balkanske migracijske poti.

"Po zaprtju begunskega taborišča v Idomeniju prejšnji teden se je povečalo število migrantov, ki se poskušajo prebiti čez ograjo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP včeraj povedal glavni svetovalec madžarskega premierja Viktorja Orbana Gyorgy Bakondi.

Po njegovih besedah se je dnevno število nezakonitih prestopov meje zvišalo z od 70 do 90 na med 100 in 150, odkar so izpraznili center v Idomeniju. Zato bo madžarska vlada na delih meje s Srbijo, kjer bodeča žica več ne zadošča, namestila "trajne ovire", da bi zaustavila migrante, je še dejal Bakondi.

Okoli 300.000 migrantov in beguncev je lani prečkalo Madžarsko, preden je tamkajšnja vlada jeseni zaprla meje s Hrvaško in Srbijo za migrante.