1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Lepa gesta: novinarji Kurirja nasprotnikom parade ponosa delili hrano in pijačo (VIDEO)

Deli na:
Lepa gesta: novinarji Kurirja nasprotnikom parade ponosa delili hrano in pijačo (VIDEO)

Foto: PrintScreen/Kurir

Novinarji Kurirja s hrano in pijačo oskrbeli nasprotnike parade ponosa – Srbske davkoplačevalce parada stala 0,5 milijona evrov

V Beogradu je danes parada ponosa minila mirno, so pa novinarji srbskega Kurirja naredili lepo gesto, saj so nasprotnike parade oskrbeli s hrano in pijačo. Policija jih je namreč povsem obkolila in so bili več ur ujeti pred cerkvijo sv. Marka.

V srbski prestolnici se je parade udeležilo okoli 1.500 ljudi, varovalo jo je okoli 5.000 policistov. Policija je prepovedala vzporedno zborovanje organizacijam SNP Naši in Obraz, ki bi moralo biti pred poslopjem srbske vlade. Prišči so tudi verniki, ki so prav tako protestirali proti paradi. Zbrali so se pred cerkvijo sv. Marka, kjer jih je policija obkolila in jim preprečila pohod. Tako so ostali več ur, a niso bili sami. Novinarji srbskega Kurirja so jim prinesli hrano in pijačo. Vsekakor lepa gesta srbskih novinarskih kolegov, saj je bilo med protestniki več starejših in otrok.

Pred dnevi je sicer Srbski Neodvisni sindikat policije (NSP) javnosti sporočil, da bo varovanje Parade ponosa stalo med 0,3 in 0,4 milijona evrov, z drugimi stroški bodo organizatorji parade davkoplačevalcem skupaj vzeli 0,5 milijona evrov.

Prva parada je bila v Beogradu leta 2010, ko je prišlo do hudih spopadov med policisti, aktivisti LGBT in pripadniki navijaških skupin, ki so paradi nasprotovali. Ranjenih je bilo več kot 150 ljudi. Srbske oblasti so prepovedale vse naslednje parade ponosa, do leta 2014.