Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Leopard zašel v šolo v Indiji

Deli na:
Leopard zašel v šolo v Indiji

Foto: Getty Images

V predmestju Bangaloreja na jugu Indije je v nedeljo v prazno šolo vdrl leopard, ki so ga nato policisti, lovci in drugi lovili kar deset ur. Pri tem so bili poškodovani trije ljudje, poroča nemška tiskovna agencija dpa

Leopard je poškodoval borca za pravice živali in predstavnika urada za divje živali, medtem ko se je snemalec lokalne televizije poškodoval, ko je skušal posneti to veliko mačko.

Po desetih urah lova po šoli so ga le uspeli zadeti z uspavalom ter ujeti. Zatem so ga odpeljali v nacionalni park, kakih 30 kilometrov stran.

Leopard naj bi v šolo prišel iz bližnjega gozda, k sreči pa ga je opazil varnostnik, ki je nato opozoril policijo. "Sicer bi bile velike težave in kaos, ko bi se šola v ponedeljek odprla," je povedal vodja lokalne policije N. H. Rajasekhar.

Leopardi in druge divje živali sicer pogosto zatavajo v naseljena območja v Indiji, kjer včasih tudi napadejo ljudi, največkrat pa slednji napadejo njih. Oktobra je žejen leopard prišel v vas na severu Indije, a se je zataknil v kovinski posodi. Veterinarji so ga lahko osvobodili šele čez 12 ur, še navaja dpa.